Graniet is tijdloos

Graniet is een natuursteen die heel sterk en tijdloos is, zowel in moderne als landelijke keukens. Het is krasvast en warmtebestendig. Graniet is een dieptegesteente, gevormd uit gestold magma.

Graniet heeft steeds een gespikkeld uitzicht en komen het meest voor in zwarte, lichtgrijze, roodachtige en groene tinten.

De afwerking van graniet

Een werkblad in graniet wordt bepaald door de toegepaste afwerkingsmethode.

Door graniet te polijsten, krijgt het een glanzende afwerking. Gepolijst graniet beschermt beter tegen vlekken en is kleurvaster.

Je kan graniet ook laten verzoeten door het te schuren. De oppervlaktelaag zal gevoeliger zal zijn voor vlekken, doch dit kan je vermijden door de verzoete graniet te impregneren

Je kan tenslotte graniet branden op hoge temperaturen en nadien snel afkoelen. Het resultaat is een ruwere en nostalgische afwerking. Nadeel van gebrand graniet is dat het oppervlak poreuzer is en moeilijker te onderhouden.

Het onderhoud van graniet werkbladen

Een werkblad in graniet vergt weinig onderhoud als je maar op bepaalde zaken let. Zo kunnen zure citroenen en vet sporen nalaten. Wanneer je de steen impregneert, zal hij beter beschermd zijn en kunnen de vlekken ook minder snel intrekken.

Voor het onderhoud volstaat een vochtig doek en neutrale zeep. Gebruik geen zuren of schuursponsjes.

Voor de juiste onderhoudsproducten mag je ons steeds contacteren, wij hebben altijd geschikte onderhoudsproducten op stock staan.